ترمیم و عصب کشی
تاریخ: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ نویسنده: دکتر اعتمادیفر
پر کردن دندان چیست؟
پر کردن یکی از اساسی ترین روش های ترمیم دندان برای دندانهایی بکار می رود که دارای سوراخهایی هستند که در اثر پوسیدگی ایجاد شده است. اکثر مواد پر کننده ای که اکنون استفاده می شود با رنگ دندانهای طبیعی دندان مطابقت دارد اما در بعضی موارد از طلا یا آمالگام (ترکیب مخلوط) به دلیل موقعیت و ماهیت پر شدن استفاده می شود.
چرا ممکن است نیاز به پر کردن داشته باشم؟
دنداپزشکان ممکن است پر کردن دندان را در موارد زیر پیشنهاد دهند:
- اگر ناحیه ای از دندان پوسیدگی دارد اما دندان اطراف آن سالم است.
- بخشی از دندان از بین رفته است و با پر کردن می توان “خوب” شود
چه فایده ای برای من دارد؟
پر کردن یک روش ساده برای بازگرداندن دندان مبتلا به پوسیدگی است و می تواند نقش مهمی در حفظ عملکرد آن برای سالهای دیگر داشته باشد.
درمان کانال ریشه
درمان کانال ریشه چیست؟
درمان ریشه ، برداشتن بافت نرم دندان بعد از آلوده شدن یا التهاب آن است. سپس کانال ریشه تمیز و پر شده تا از هرگونه عفونت بیشتر جلوگیری شود.
چرا ممکن است نیاز به درمان ریشه داشته باشم؟
ممکن است درمان ریشه ای را بدین دلایل پیشنهاد شود:
- در صورتی که بافت نرم یک دندان آلوده یا ملتهب باشد.
- اگر دندان نسبت به گرما یا سرما حساسیت طولانی دارد.
- در صورتیکه وجود آبسه در پایه کانال ریشه وجود داشته باشد.
- برای نجات دندان که در غیر این صورت نیاز به کشیدن دارد.
چه فایده ای برای من دارد؟
انجام درمان ریشه می تواند دندان را نجات دهد که در غیر این صورت کشیده می شود. بعد از درمان کانال ریشه ، دندان دارای بافت حیاتی نیست ، اما بافتهای حیاتی اطراف ریشه حفظ می شوند. دندان با توجه به این روش درمانی می تواند به طور عادی عمل کند و با اقدامات معمول دندانپزشکی و اقدامات بهداشت دهان و دندان حفظ شود.
ویدئو آموزشی نحوه عصب کشی دندان:
مراقبت بعد از ترمیم یا پرکردن:
تا دو ساعت بعد از ترمیم چیزی نخورید چون امکان شکستن بسیار زیاد است . مواد رنگی تابیست و چهار ساعت مصرف نکنید زیرا کامپوزیت رنگ میگیرد. مسواک و نخ مرتب بکشید . بعد از ترمیم ممکنه ترمیم دندان بلند باشه اما بدلیل بی حس بودن دندان متوجه آن نشوید پس بعد از بی حسی و پس از گذشت دو ساعت از درمان غذا بجوید ،تا اگر بلند بود برای شما پالیش انجام شود.خوردن ته دیگ شکستن آجیل ، مغز بادام و پسته سفت، نان خشک و …می تواند به دندان ترمیم شده آسیب بزند لطفا این موضوع را مدنظر قرار دهید دندان ترمیم شده مثل چینی بند زده میباشد مسواک و نخ حتما رعایت شود تا دندان مجدد پوسیده نشود. بسیار دیده می شود که عدم مراقبت باعث پوسیدگی دندان از سمت دیگر می شود . دندان را چهار وجه در نظر بگیرید اگر یک وجه ترمیم شد ممکن است از وجه دیگر مجدد پوسیده شود پس چنانچه دندان ترمیم شده پوسیده شد مقصر پزشک نیست بلکه عدم مراقبت می باشد. بعد از درمان تا مدتی حس ترکیدگی و فشار خواهید داشت پس نگران نباشید.چون مواد زیادی داخل دندان گذاشته میشود تا پس از کاهش حجم مشکلی جهت درمان بوجود نیاد. تا مدتها بعد از درمان حساسیت دندانی خواهید داشت مکن است تا ۶ ماه هم ادامه داشته باشد. دقت کنید در زمان انجام ترمیم بلند نشوید دهان را باز و بسته نکنید و اجازه بدهید بزاق توسط پزشک کنترل شود زیرا وجود بزاق باعث می شود ترمیم دندان بیفتد.
دندان چند قسمت دارد اگر گوشه ای ترمیم شد و شما مراقبت نکنید ممکن است از گوشه ای دیگر مجدد پوسیده شده و این پوسیدگی تا زیر ترمیم قبلی برود و کلا ترمیم از دندان خارج شود.
دقت کنید که چکاپ ۶ ماهه بعد از درمان انجام بدهید.